Tun, marineret med grøntsager (4 pers.)

Ingredienser

  • 4 tunbøffer á 150 g

Marinade

  • saft og finthakket skal af 1 lime
  • 1 dl olivenolie
  • 2 tsk basilikum
  • 1 tsk oregano
  • 1 finthakket fed hvidløg
  • ½ tsk salt
  • friskkværnet peber

Sauce

  • 500 g tomater
  • 1 spsk tomatpuré
  • 2 spsk olivenolie
  • 40 g ansjosfileter
  • 1 spsk saltede kapers
  • 2 fed finthakket hvidløg
  • 1 finthakket rød chili uden kerner
  • friskkværnet peber
  • 50 g sorte oliven
  • ½ bundt persille

Grillede courgetter

  • 1-2 courgetter
  • ½ tsk salt
  • friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Marinade: Bland alle ingredienserne sammen. Gem lidt af marinaden til grilning af courgetterne. Mariner tunen 30-60 minutter tildækket i køleskab.

Sauce: Flå tomaterne og fjern kernerne. Blend tomater, tomatpuré, olivenolie, ansjoser, kapers, hvidløg og chili i en foodprocessor. Hæld puréen i en gryde og kog i ti minutter under låg. Smag til med peber og en anelse sukker. Tilsæt hakkede oliven og persille.

Tunbøffer: Steg tunbøfferne i marinaden, 1½-2 minutter på hver side. Sluk kogepladen og lad fisken stå ved eftervarmen i to minutter.

Grillede courgetter: Skær courgetterne på langs i tynde skiver, pensl med den resterende marinade og steg dem på en grillpande i to minutter på hver side. Krydr med salt og peber. Sluk kogepladen og lad dem stå ved eftervarmen i et til to minutter.

 

Velbekomme.