Ingredienser
- 4 tunbøffer á 150 g
Marinade
- saft og finthakket skal af 1 lime
- 1 dl olivenolie
- 2 tsk basilikum
- 1 tsk oregano
- 1 finthakket fed hvidløg
- ½ tsk salt
- friskkværnet peber
Sauce
- 500 g tomater
- 1 spsk tomatpuré
- 2 spsk olivenolie
- 40 g ansjosfileter
- 1 spsk saltede kapers
- 2 fed finthakket hvidløg
- 1 finthakket rød chili uden kerner
- friskkværnet peber
- 50 g sorte oliven
- ½ bundt persille
Grillede courgetter
- 1-2 courgetter
- ½ tsk salt
- friskkværnet peber
Fremgangsmåde
Marinade: Bland alle ingredienserne sammen. Gem lidt af marinaden til grilning af courgetterne. Mariner tunen 30-60 minutter tildækket i køleskab.
Sauce: Flå tomaterne og fjern kernerne. Blend tomater, tomatpuré, olivenolie, ansjoser, kapers, hvidløg og chili i en foodprocessor. Hæld puréen i en gryde og kog i ti minutter under låg. Smag til med peber og en anelse sukker. Tilsæt hakkede oliven og persille.
Tunbøffer: Steg tunbøfferne i marinaden, 1½-2 minutter på hver side. Sluk kogepladen og lad fisken stå ved eftervarmen i to minutter.
Grillede courgetter: Skær courgetterne på langs i tynde skiver, pensl med den resterende marinade og steg dem på en grillpande i to minutter på hver side. Krydr med salt og peber. Sluk kogepladen og lad dem stå ved eftervarmen i et til to minutter.
Velbekomme.