Kartofler, koteletter og spidskål i fad

4 pers.

Ingredienser

4 nakkekoteletter
50 g smør
2 løg, skåret i både
1 savojkål, groftskåret
700 g kartofler, skåret i ca. 1 cm. tykke skiver
2 dl kalvebouillon
salt, friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Krydr koteletterne med salt og friskkværnet peber. Brun dem hurtigt på en varm pande med halv­delen af smørret, tag dem af og læg dem på en tallerken.
Smelt resten af smørret og sauter løg, til de bliver bløde.
Kom kålen i en gryde med letsaltet vand, kog i 4-5 minutter. Hæld vandet fra og lad kålen køle af.
Kom kartoffelskiverne i letsaltet vand og kog i 4-5 minutter. Hæld vandet fra og lad dem køle lidt af.
Læg halvdelen af kålen i bunden af et smurt ovnfast fad, krydr med salt og peber. For­del koteletter, kartofler, løg og resten af kålen herover. Hæld bouillon ved. Dæk med låg eller folie. Sæt fadet i ovnen ved 200 grader i omkring 30-35 minutter.