Kyllingesuppe med spinat

4 pers.

Ingredienser

100 g feta i blok
1 skalotteløg, finthakket
3 stilke bladselleri i tynde stave
100 g friske spinatblade, godt skyllede
300 g kyllingeinderfilet
25 g smør
1½ liter hønsebouillon
125 g parboiled ris
2 spsk kartoffelmel
200 g champignoner i tynde skiver
½ dl japansk sojasauce

Fremgangsmåde

Skær osten i tern. Anret ost, skalotteløg og bladselleri i skåle hver for sig. Stil dem tildækket i køleskabet.
Suppe: Skær spinat i strimler. Skær kyllingekødet i meget tynde strimler. Lad smørret blive gyldent i en wok eller sauterpande. Brun kødstrimlerne ved kraftig varme i ca. 2 min. og tag dem op. Hæld bouillonen i gryden og bring den i kog. Tilsæt risene og kog dem ved svag varme og under låg i ca. 15 minutter. Sluk for varmen. Drys kartoffelmel over kødet og bland det godt sammen. Kom kød og champignoner i suppen under omrøring (herefter må suppen ikke koge). Smag til med soja og tilsæt spinaten.
Server straks suppen sammen med ost, skalotteløg og bladselleri.