Laksetatar

4 pers.

Ingredienser

1-2 røde grapefrugter, skåret i fileter
1 bakke blandede salatblade, godt skyllet og slynget tør
1 bdt. purløg, finthakket
300 g laksefileter uden skind og ben
1 spsk. god olivenolie
saft af 1 lime
3 tsk. creme fraiche 18%
1 tsk. dijonsennep
salt, friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Skær skrællen af grapefrugterne med en skarp kniv og skær så mellem de hvide lameller – over en skål – så du får grape-fileter.
Skær alt det brune fra laksen og skær den så i små tern, som derefter hakkes med en skarp, tung kniv. Kom fisken i en skål og rør det med olien – det er VIGTIGT at det er olien der røres i først, for ellers gør limesaften fisken hvid.
Tilsæt så limesaft, sennep, salt og friskkværnet peber. Tilsæt creme fraiche lidt ad gangen, lakse-blandingen må ikke blive for flydende, den skal være fast. Vand halvdelen af purløget i. Dæk det til og stil det på køl i et par timer.
Fordel salat og grapefrugtfileter på 4 tallerkner. Fordel laksetataren ovenpå og drys med resten af purløg.
Server med tynde skiver ristet rugbrød eller noget godt brød.