2 pers.
Ingredienser
1 dåse kidneybønner, skyllede og afdryppet
1 rød peberfrugt i tynde strimler
2 dl frosne majs, optøede
2 løg, finthakket
4 fed hvidløg, knust og finthakket
2 gulerødder, groftrevne
3 stængler bladselleri, skåret i tern
2 tsk. stødt spidskommen
1 tsk. stødt koriander
1 tsk. tørret oregano
1 frisk, rød chili – lad nogle af kernerne blive, finthakket
et par dråber tabasco
1 dåse hakkede tomater
salt, friskkværnet peber
1 dl vand
20 g god, mørk chokolade 80%
Desuden:
creme fraiche
lidt plukket koriander eller bredbladet persille
finthakket rødløg
Fremgangsmåde
Varm olie op i en gryde og sauter løg og gulerødder ved middel varme. Tilsæt bladselleri og hvidløg, lad det sautere med i kort tid, rør i det. Tilsæt oregano, chili og tabasco – lad det sautere med, uden at det tager farve.
Kom tomater, chokolade i mindre stykker og vand ved, lad det simre i ca. 15 minutter. Til sidst tilsættes bønner, peberfrugt og majs, lad det hele varme igennem og smag det til.
Server rygende varm med med creme fraiche, rødløg og koriander/persille. Giv gerne noget godt brød til.