4 pers.
Ingredienser
1 pakke forårsrulle dej i stor størrelse
rapsolie til stegning
400 g hakket svinekød
olie
½ spidskål, fintsnittet
1 løg, halveret og skåret i tynde skiver
100 g ærtespirer
1 tsk. sambal oelek
2 gulerødder, groftrevne
2 spsk. sød chilisauce
groft salt, friskkværnet peebr
Fremgangsmåde
Tag dejen ud af fryseren ½ time inden det skal bruges.
Varm olie op på en pande og steg kødet, til det bliver grynet, så der ingen store klumper af, krydr med salt og friskkværnet peber. Kom gulerødder og løg ved, steg i et par minutter, under omrøring. Vend kålen i og steg i endnu 2-3 minutter. Vend tilsidst ærtespirerne i. Rør chilisauce og sambal oelek i og smag blandingen til.
Tag et stykke forårsrulledeje og læg den så den har en spids nedad. Læg en stribe fyld på, buk siderne ind og rul den stramt sammen. Pensl kanten med lidt koldt vand, så den binder bedre.
Hæld rapsolie – eller anden smagsneutral olie – op i en gryde, sauterpande eller wok. Det skal være et godt lag. Når den er helt varm, tjek evt. med et stykke grøntsag, når olien syder om omkring grøntsagen er olien klar. Steg rullerne et par stykker ad gangen til de bliver gyldne. Lad dem dryppe af på køkkenrulle og server den lune med en god salat og soya og chilisauce til at dyppe i.