4 pers.
Ingredienser
1 løg, finthakket
2 stængler bladselleri, finthakket
2 gulerødder i små tern
3 fed hvidløg, finthakket
2 spsk. rapsolie
2 ds. hakkede tomater
2 spsk. koncentreret tomatpure
2 laurbærblade
2 spsk. esdragon, hakket
1 liter god hønsebouillon
2 spsk. sukker
1 spsk. balsamico
5 cm. citronskal
groft salt, friskkværnet peber
Fremgangsmåde
Varm olie op i en stor gryde og svits grønsagerne så de bliver bløde, men de skal ikke tage farve, rør i det. Kom tomater, tomatpure, laurbærblade, esdragon, citronskal og bouillon i og bring det i kog. Rør sukker og eddike i, skru ned og lad det simre i ca. 20 minutter uden låg. Tag laurbærblade og citronskal op og blend suppen. Smag til med salt og friskkværnet peber. Server varm med gode flutes.