4 pers.
Ingredienser
1 hel kylling
2 citroner
4 fed hvidløg, presset
2 spsk. flydende honning
2 spsk. jomfruolivenolie
½ dl friske oreganoblade, hakket
Maldonsalt
Bønnecreme:
8 dl kogte, hvide bønner
3 spsk. koldpresset rapsolie
1 tsk. flydende honning
saft af 1 citron
salt, friskkværnet peber
Desuden:
2 spsk. persille, finthakket
1 rødløg, finthakket
2 stængler bladselleri i tynde skiver
2 hjertesalater
1 spsk. jomfruolivenolie
1 spsk. hvidvinseddike
Fremgangsmåde
Tjek at al indmaden er taget ud af kyllingen og skyl den under koldt vand. Dup den helt tør og læg dem på en rist over en bradepande.
Pres citronerne og bland det med hvidløg, honning, olivenolie og oregano. Krydr kyllingen indeni med lidt groft salt og friskkværnet peber. Kom de pressede citroner ind i kyllingen. Gnid marinaden godt ind i kyllingen og drys med Maldon salt og lidt friskkværnet peber. Sæt i en 180 grader varm ovn i ca. 50-60 minutter, til den er gylden og gennemstegt.
Blend bønnerne med olie, honning og citronsaft – smag til med salt og friskkværnet peber.
Vend persille, rødløg, bladselleri og hjertesalat med olie, eddike, salt og lidt friskkværnet peber. Server kyllingen parteret med bønnecremen og salaten.