4 pers.
Ingredienser
4 blade husblas
2 pasteriserede æggeblommer
50 g sukker
½ liter fløde 13%
½ stang vanilie
1 dl piskefløde
2 pasteuriserede æggehvider
Fremgangsmåde
Læg husblasen i blød i koldt vand. Pisk æggeblommer og sukker skummende. Kog fløden med den flækkede vaniliestang.
Knug vandet af husblasen og opløs den i den varme fløde. Pisk æggemassen i fløden. Varm blandingen op, til den er jævn, den må IKKE koge!!
Lad flødeblandingen køle af og næsten stivne. Pisk æggehviderne meget stive. Pisk fløden stiv. Vend æggehvider og flødeskum i flødeblandingen. Hæld massen i en randform, der er skyllet i iskoldt vand og drysset med sukker. Lad randen stivne i køleskab. Vend randen ud på et fad og fyld den med frugt.