Mini piazzaer med aubergine

4 pers.

Ingredienser

Dej:
5 dl mel
2 spsk. olivenolie
25 g gær
3 dl vand
1 tsk. salt
1 tsk. sukker

Fyld:
2 auberginer
4 kviste timian
2 fed hvidløg
3 spsk. olivenolie
100 g frisk parmesan
lidt citronsaft

16-20 hummerhaler
½ spsk. karry
½ spsk. citronsaft
1 dl dild
1 skalotteløg
lidt olivenolie
salt, friskkværnet hvid og sort peber
sukker

Fremgangsmåde

Dej:
Bland olie og vand i melet og smuldr gæren i. Ælt dejen grundigt med dejkrogene på en el-mikser eller kør den i 10-15 minutter i en foodprocessor. Tilsæt salt og sukker og rør et par minutter mere. Lad dejen hvile i 1 time i stuetemperatur eller natten over i køleskab.

Fyld:
Sæt ovnen på 200 grader. Skræl auberginerne og skær dem i halve. Riv 2 store stykker folie af og læg 2 halve auberginer på hver. Pil hvidløg og knus feddene med den flade side af kniven. Træk bladene af timiankvistene. Fordel hvidløg og timian over auberginerne. Dryp lidt olivenolie over og krydr med salt, friskkværnet peber og lidt sukker. Luk folien sammen til små pakker og bag auberginerne i 30 minutter. Når de er færdige, hakkes de fint og hældes i en skål. Smages til med timian, salt, friskkværnet peber og citronsaft. Rør 1-2 spsk. olivenolie i.

Forvarm en ovn til 225 grader. Ælt den hævede pizzadej let og form den til 8 små boller. Rul dem ud til små pizzaer, læg dem på en bageplade og fordel auberginefyldet over dem. Riv frisk parmesan over og lad dem hæve i 15 minutter. Sæt pizzaerne i ovnen og skru ned til 200 grader. Bages i 15-20 minutter

Hak skalotteløg fint. Hæld lidt olie i en meget varm pande og brænd hurtigt karryen af. Rist hummerhalerne på panden i 1½-2 minutter. Tilsæt citronsaft, løg og ekstra olivenolie. Smag til med salt, friskkværnet hvid peber og et nip sukker. Vend dild i og fordel hummerhalerne på pizzaerne.