Kold agurkesuppe med yoghurt

4 pers.

Ingredienser

1-2 agurker, ca. 400 g i alt
1 tsk. salt
½ liter hønsebouillon
3 dl græsk yoghurt
1-2 fed presset hvidløg
2-3 spsk. jomfru olivenolie
1-2 spsk. frisk merian eller oregano
salt, friskkværnet peber

Tilbehør:
1-2 hårdkogte æg
frisk, hakket persille eller dild

Fremgangsmåde

Agurkerne kan skrælles, så er smagen knap så kraftig. Skær dem i tern og lad dem trække med salt i en sigte i 2 times tid. Brus dem over med koldt vand.
Pisk bouillon, yoghurt, hvidløg, olivenolie og merian i en skål og lad det stå tildækket i køleskab, mens agurkerne trækker.
Rør agurketernene i og smag til med salt og friskkværnet peber.
Server suppen kold med hakkede æg og persille eller dild.