Fransk bondesalat

4 pers.

Ingredienser

500 g frisee og iceberg – mest frisee
4 friske, kolde æg
4 skiver landbrød
150 g bacon eller pancetta
2 fed hvidløg

Dressing:
1½ spsk. vineddike
3 spsk. ekstra jomfru olivenolie
salt, friskkværnet peber
masser af klippet purløg eller hakket forårsløg

Fremgangsmåde

Sæt en pande med ca. 1 liter vand og 1 spsk. vineddike over at koge. Tag gryden af varmen og slå et æg ad gangen ud i en kop og lad det forsigtigt glide ned i vandet. Sæt gryden tilbage over svag varme og pocher æggene i 4-5 minutter. Tag dem op og læg dem på et par lag køkkenrulle.
Skær bødet i tern. Rist bacon på en tør pande, tag det af og lad det dryppe af på papir. Rist brødternene gyldne og sprøde i baconfedtet ved jævn varme, sammen med hvidløg i tynde skiver.
Læg sala, brød og bacon i et halvdybt fad.Læg de pocherede æg øverst. Kog panden af med vineddike. Tilsæt olivenolie, salt, friskkværnet peber og purløg/forårsløg. Hæld dressingen over salaten.