Pavlova med sommerbær

6-8 pers.

Ingredienser

1 dl æggehvide
½ tsk. eddike
150 g flormelis
100 g marcipan

Fyld:
2½ dl piskefløde
500 g bær (f. eks. hindbær, blåbær, ribs, solbær, jorbær, brombær)
flormelis

Fremgangsmåde

Pisk æggehvide, eddike og halvdelen af flormelisen til stift skum. Vend resten af flormelisen i og pisk videre til det er helt stift. Riv marcipanen i marengsen og end det hurtigt sammen.
Læg marengsen som et stort bjerg – 20-25 cm. i diameter – på en bageplade med bagepapir. Bag den i 30-40 minutter ved 150 grader, den skal være sej og karamelagtigt indeni. Stil til afkøling på en bagerist.
Pyntes først når den er helt kold og lige inden den skal serveres. Først med flødeskum og så med masser af friske bær. Drys med flormelis og server straks.