8 pers.
Ingredienser
Bund:
200 g mandler
150 g sukker
4 æggehvider
Drys:
25 g snittede mandler
Fyld:
200 g blød nougat, gerne Valrhona
150 g blødt smør
lidt cognac eller anden spiritus
Drys:
1-2 spsk. flormelis
Fremgangsmåde
Tegn 2 cirkler med en diameter på 22 cm. på bagepapir. Blend mandlerne fint og vend dem med 50 g sukker.
Pisk hviderne næsten stive, tilsæt resten af sukkeret, og pisk videre til de er helt stive. Vend forsigtigt mandelblandingen i.
Smør dejen ud i de tegnede cirkler i et jævnt lag. Drys den ene med fintsnittede mandler. Bag bundene i en forvarmet ovn ved 150 grader i ca. 25 minutter, til de er gyldne og gennembagte. Sluk for ovnen og lad bundene blive i ovnen, til de tørre. Gerne til næste dag og mindst i 4 timer, til ovnen er kold. Løsen dem forsigtigt fra papiret.
Smelt nougat og afkøl til rumtemperatur. Rør den til en jævn creme med det bløde smør og kom lidt spiritus i.
Fordel cremen over bunden uden mandler og læg bunden med mandlerne over. Drys et tyndt lag flormelis over.
Har du også ondt i ryggen? Så besøg Fysio Danmark