En græsk salat er ikke original uden oliven og lollo rosso salat.
Ingredienser
1 salathoved, Lollo Rosso
1 stor salatagurk (helst libanesisk)
1 stor tomat
2 radisser
1 lille løg
8 sorte oliven
60 g fetaost
2 spsk olivenolie
1 spsk rødvinseddike (Maille er god)
½ tsk tørret oregano
salt og peber fra kværn efter smag
Fremgangsmåde
Del salathovedet, skyl det grundigt og tør bladene. Riv dem i små stykker og læg dem på et fad.
Skær agurken i skiver og hak tomaten. Skær radisser og løg i tynde skiver. Fordel agurk, tomat, løgringe, radisser og oliven over salatbladene.
skær osten i små tern og læg dem på salaten.
kom olie, vineddike, oregano, salt og peber i et glas med skruelåg, eller i en kop med film over, og ryst godt/ rør rundt. Hæld marinaden over salaten lige inden serveringen.
Note: Faste, sorte oliven som kalamata oliven er bedst i denne salat. Kan fås i de fleste supermarkeder.