Ingredienser
- 1 stor fennikel
- 750 g kartofler
- 1 dl olivenolie
- 8 fed hvidløg
- 8 kviste frisk rosmarin
- 1 torsk, ca. 1½ kg
- 500 g cherrytomater
- 1½ tsk salt
- friskkværnet peber
Fremgangsmåde
Snit fenniklen fint. Skrub kartoflerne, pil hvidløgene og skær dem i tynde skiver. Kom halvdelen af hvidløgene i en bradepande med fennikel, kartofler, 4 rosmarinkviste, 1 tsk salt og peber. Hæld ¾ dl olie over, bland det hele godt, så olie og krydderier bliver fordelt.
Lad fisken forblive hel, men rens den godt både ud- og indvendigt. Lav 3 snit på hver side af fisken og kom resten af hvidløgsskiverne og rosmarinkvistene i.
Gnid fisken med ½ tsk salt, peber og resten af olien både ud- og indvendigt.
Læg fisk og tomater på kartoflerne. Sæt bradepanden midt i en kold ovn. Indstil på 200° og tilbered i 45 min. Sluk ovnen og lad retten stå ved eftervarmen i 10 min.
Velbekomme.