Ingredienser
- ½ kg rødspættefileter
Kogelage
- 1½ dl vand
- 1 dl tør hvidvin
- 1½ spsk citronsaft
- 10 let knuste peberkorn
- ½ laurbærblad
- ½ bdt persille
- ¾ tsk salt
Fyld
- 100 g rejer
- 100 g aspargessnitter
Sauce
- 3 dl kogelage fra fisken
- 1 dl fløde 13%
- 3 spsk hvedemel
- 1 tsk knuste grønne peberkorn
- ½ tsk salt
Gratinering
- 2 spsk parmesanost
Fremgangsmåde
Drys fiskefileterne med salt og lad den trække fem minutter. Skyl og tør dem. Fold fileterne en gang på den brede led og læg dem i et glasfad. Tilsæt ingredienserne til kogelagen og tildæk fadet. Indstil på 600 watt og tilbered i seks minutter.
Sauce: Si kogelagen over i en gryde. Bring lagen i kog. Ryst en jævning af fløde og mel. Tilsæt jævning og krydderier. Lad saucen koge to minutter og smag den til.
Fordel rejer og asparges over fisken. Hæld saucen over og drys parmesan på. Sæt fadet i en kold ovn. Indstil på 225 grader varmluft + 180 watt og tilbered i 15 minutter. Sluk ovnen og lad retten stå ved eftervarmen i ti minutter.
Server retten med flûte
Velbekomme.